top of page
  • Writer's picturenicolasdeswaef

FXT Connect 2024 brengt food inspiration met 10 sprekers uit binnen- en buitenland

Updated: Apr 12
📆Op donderdag 18 april om 17u vindt op Thor Central in Genk de 3de editie plaats van het food x tech inspiratie- en netwerkevent FXT Connect, een organisatie van CIAGO en Provincie Limburg.


Wat kun je verwachten?


#1 Het belang van BIODIVERSITY: Een world-class keynote, Dan Saladino, BBC-journalist en auteur van de bestseller “Eating to Extinction”, komt ons zijn inzichten delen vanuit zijn internationale werk. Van “the drivers of change” (nutrition, weerbaarheid, de kracht van story telling, …) tot het belang van de Global Biodiversity Framework en innovatie.


#2 Hoe maak je echt werk van SUSTAINABILITY? Gijsbert Bos (Hutten Catering, NL) geeft ons inzicht hoe ze als 3de grootste cateraar van Nederland hun doelstelling om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn aanpakken en welke rol de Verspillingsfabriek in hun verhaal heeft.


✅  #3 ALTERNATIVE PROTEINS Sinds vorig jaar hebben we in het Limburgse Bree met Naplasol een nieuwe en ambitieuze foodtech-startup die actief is als B2B-speler op het domein van “natural fermented mycoproteins” als grondstof voor plantbased product. Plant manager Patrick Scheepers komt ons toelichten wat de toekomstplannen zijn.


#4 CIRCULARITY All the way from the USA” komt Brock Bobbitt, Chief Technology Officer (CTO) van foodtech-startup True Essence Foods (Indiana) ons hun innovatieve droogtechnologie “Flavor Symmetry” voorstellen waarmee fruit en groenten op hoogwaardige manier bewaard kan worden. Daarnaast hebben ze voor de drankensector de “Flavor Balance” technologie ontwikkeld die smaken helpt uitbalanceren.


#5 FOOD PROCESSING Vorig jaar hebben we het 3D-food geprint “vlees” van het Israëlische Redefine Meat geserveerd. Dit jaar brengt Peter Nieuwkerk, founder van het Nederlandse Gastronology en daarnaast ook Group Managing Director van de Budelpack Group, het verhaal van hun startup waarmee ze een waardige oplossing bieden voor ouderen met slikproblemen (dysfagie). Het bedrijf bereidt zich voor op de opstart van ‘s werelds eerste industriële 3D- food printer. 


#6 AI We kunnen er natuurlijk niet om heen. “AI is everywhere”. Maar hoe zullen we concreet AI kunnen inzetten bij productontwikkeling? Jeff Luyten van Uncanny komt ons samen met food designer Steve Bonnyns (BoCo Food Concepts) een verrassende case brengen .


#7 POLICY We zijn ook heel erg benieuwd naar de kersverse plannen van Flanders Investment & Trade die foodtech tot een van hun 10 strategische domeinen heeft geïdentificeerd. Katelijn Mertens, recent benoemd tot Global Industry Lead Food & Foodtech, komt ons alvast een tipje van de sluier lichten.


#8 INDUSTRY 5.0 Welkom aan de “industrie 5.0”, waar automatisering, digitalisering, groene transitie, data én mens centraal staan! Op welke 7 zaken moet je als voedingsbedrijf inzetten om toekomstgericht te zijn? Maarten Uyttebroek van Flanders’ FOOD brengt een inspirerende presentatie over de 7 transformaties van een “Factory of the Future” om jullie bedrijf te motiveren hierin stappen te zetten. 


#9 RETHINKING OUR FOOD SYSTEM Afgelopen maand werd bekend dat The Nest family office van TVH-telg Els Thermote een minderheidsparticipatie nam in Ardo. Met deze stap haalt ‘s werelds grootste diepvriesgroentenbedrijf meteen ook meer expertise in duurzaamheid aan boord. Duurzame landbouw brengt effectief op, maar de grootste uitdaging is “de consument” die opnieuw een connectie moet krijgen met de natuur. We moeten met z’n allen ook gaan beseffen dat meer betalen voor gezonde voeding essentieel is, want veel van onze problemen kunnen opgelost worden met onze voeding. Anouk Schoors, van The Nest, is een bruggenbouwer en doet een warme oproep om meer lokaal te kopen maar bovenal om ons voedselsysteem te helpen in een transitie richting duurzame verandering.

.


Hopelijk redenen genoeg om erbij te zijn... 🔛 Boek je (gratis) tickets op www.fxtconnect.com ⚠ Wees er tijdig bij want plaatsen zijn beperkt.324 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page