top of page
  • Writer's picturenicolasdeswaef

Welkom aan de Industrie 5.0

Updated: Apr 10
De “Industrie 5.0” is de volgende stap waar automatisering, digitalisering, groene transitie, data én mens centraal staan! Er wordt verwacht dat het zich zal richten op samenwerking tussen mensen en machines om mensen in staat te stellen hun vaardigheden volledig te benutten en werk veiliger, efficiënter en zinvoller te maken.


Op welke 7 zaken moet je als voedingsbedrijf inzetten om toekomstgericht te zijn? Maarten Uyttebroek van Flanders’ FOOD brengt een inspirerende presentatie over de 7 transformaties van een “Factory of the Future” om jullie bedrijf te motiveren hierin stappen te zetten. 


Nadat Maarten in 2001 afstudeerde volgde een 10-tal jaren onderzoek en consultancy rond vervuilde bodems bij KU Leuven (doctoraat 2005), ARCADIS en VITO. Tot 2017 werkte hij bij VITO aan nieuwe scheidings- en conversietechnologieën voor nevenstromen uit de agrovoedingsindustrie. Na een korte tussenstop bij de Provincie Limburg startte hij in 2019 bij Flanders’ FOOD als innovatiemanager.


Projecten rond duurzame agrovoedingsketens opstarten en begeleiden en het valoriseren van nevenstromen en circulaire bio-economie behoren tot zijn takenpakket. Hierbij gaat hij steeds te werk met innovatie en duurzaamheid als uitgangspunt. Boeiend wetenschappelijk onderzoek dat relevant moet zijn voor Vlaamse én Europese bedrijven vormt zijn belangrijkste drijfveer.


31 views0 comments

Comments


bottom of page