top of page
  • Writer's picturenicolasdeswaef

CO2-neutraal tegen 2030? Hoe doe je dat?

Gijsbert Bos. Geboren en getogen in een hét boomkwekersdorp van Nederland; Boskoop. Gelegen in het ‘Groene Hart’ en mede bekend van haar appels, ‘De Schone van Boskoop’ (ofwel de Goudreinette). Van kinds af aan geïnteresseerd in het vak van Hospitality en droomde van het hebben van een eigen hotel. Via de Hotelschool in Maastricht een aantal jaar actief geweest in de internationale hotellerie, waaronder hotels van de ketens Radisson SAS, The Luxury Collection en The Ritz Carlton in Amerika, Azië en Europa.


Ondertussen alweer bijna 15 jaar terug in Nederland en actief binnen Hutten. Hutten is een nationale cateraar, waarbij maatschappelijk ondernemen de belangrijkste pijler van succes is. Door de jaren heen mogen meegroeien met de organisatie, van eindverantwoordelijke van één locatie tot het leiden van een totale divisie. In totaal telt Hutten zo’n 2.400 Samenwerkers (zo noemen wij onze medewerkers – we doen het namelijk ‘samen’) en hebben we nog altijd een vooruitstrevende ambitie. Wij willen als dienstverlener van eten, drinken en gastvrijheid in 2030 CO2 neutraal opereren, waarbij we vanaf 2025 netto positief zijn (via compensatie). Wij blijven voorloper op gebied van werken met inclusie en maken authentieke producten, zoals (h)eerlijke zoetig- en hartigheden uit onze bakkerij, waar we werken met een doelgroep slechthorende en/ of Samenwerkers met een spraakgebrek. De soepen en sauzen uit onze Verspillingsfabriek, waar we werken met ‘verspild talent, aan verspilde producten in een verspild pand’ en het koffieconcept Sign Language Coffee Bar (SLCB).


Graag vertelt Gijsbert jullie meer over duurzame reis bij de Samenwerkers van Hutten en hoe zij hun ambities vertalen naar de werkelijkheid.
61 views0 comments

Comments


bottom of page