top of page
  • Writer's picturenicolasdeswaef

Keep the taste, cut the waste

Updated: Mar 25

True Essence Foods is een Amerikaanse foodtech-startup die oplossingen biedt die de essentie van smaak in een groot aantal voedingsmiddelen en dranken beschermen, zonder afhankelijk te zijn van additieven of conserveermiddelen.

  • Flavor Balancing™, een niet-additief, filtervrij proces, verwijdert ongewenste smaken en beet van gefermenteerde producten zoals koffie, sterke drank, azijn en wijn door middel van een gepatenteerd, snel drukproces.

  • Flavor Symmetry™, een gepatenteerde dehydratatietechnologie die gebruik maakt van een uniek moleculair filter, scheidt en verwijdert water op atomaire schaal, waardoor de natuurlijke smaak, het aroma en de voedingscomponenten van verse producten zoals fruit, groenten, kruiden, specerijen, sappen en andere ingrediënten worden beschermd en bewaard.


Met deze twee gepatenteerde technologieën verhoogt True Essence Foods de smaak, kwaliteit en consistentie van de voedingsmiddelen en dranken van onze klanten – in diverse industrieën, groot en klein.


Brock Bobbitt (Chief Technology Officer, CTO) behaalde zijn doctoraat in Werktuigbouwkunde aan Caltech, gespecialiseerd in vloeistofmechanica, scheikunde en warmteoverdracht, en is ook een gediplomeerd professioneel ingenieur. Voordat hij bij True Essence kwam, werkte hij in de lucht- en ruimtevaart bij Rolls-Royce PLC, waar hij gasturbinemotoren ontwierp, en als consultant de moeilijkste technische uitdagingen van klanten oploste, vaak in de voedingsmiddelenindustrie. Hij maakt gebruik van deze achtergrond om True Essence in staat te stellen zijn technologie te leveren door middel van robuuste en efficiënte apparatuur van wereldklasse, van laboratorium tot industriële schaal.

13 views0 comments

Comentarios


bottom of page